Producenci

Zaloguj się

RODO



Certyfikat

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych za pośrednictwem sklepu internetowego www.antellux.pl (zwanego dalej: „Sklepem”).

2. Właścicielem Sklepu i jednocześnie administratorem danych jest Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno z siedzibą w Krakowie (30-415) ul. Wadowicka 12, , NIP: 9441128024, REGON: 351256220 ,


3. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno. dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Klientów odwiedzających Sklep.

§ 1 Jak zbieramy dane?

1. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno zbiera informacje dotyczące osób fizycznych dokonujących czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z ich działalnością, osób fizycznych prowadzących we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową oraz osób fizycznych reprezentujących osoby prawne lub jednostki organizacyjne niebędące osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną, prowadzące we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową, zwanych dalej łącznie Klientami.


2. Dane osobowe Klientów są zbierane w przypadku:

a) rejestracji konta w Sklepie;

b) składania zamówienia w Sklepie;

c) subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter).


3. W przypadku rejestracji konta w Sklepie, Klient podaje:

a) adres e-mail.


4. Podczas rejestracji konta w Sklepie Klient samodzielnie ustala indywidualne hasło dostępu do swojego konta. Klient może zmienić hasło, w późniejszym czasie, na zasadach opisanych w regulaminie sklepu..


5. W przypadku składania zamówienia w Sklepie, Klient podaje następujące dane:

a) adres e-mail;

b) dane adresowe:

a. kod pocztowy i miejscowość;

b. kraj (państwo);

c. ulica wraz z numerem domu/mieszkania.

c) imię i nazwisko;

d) numer telefonu.


6. W przypadku Przedsiębiorców, powyższy zakres danych jest dodatkowo poszerzony o:

a) firmę Przedsiębiorcy;

b) numer NIP.


7. W przypadku skorzystania z usługi Newsletter, Klient podaje jedynie

swój adres e-mail.


8. Podczas korzystania ze stron internetowych Sklepu mogą być pobierane dodatkowe informacje, w szczególności: adres IP przypisany do komputera Klienta lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego.


9. Od Klientów mogą być także gromadzone dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych w naszym Sklepie.

 

§ 2 Jak wykorzystujemy zebrane dane?

 

1. W przypadku dokonania rejestracji konta w Sklepie dane Klientów wykorzystywane są w celu utworzenia indywidualnego konta i zarządzania tym kontem.


2. W przypadku dokonania zakupu w Sklepie dane osobowe mogą być przekazywane, w zależności od wyboru Klienta, następującym podmiotom w celu dostarczenia zamówionych towarów:

a) firmie kurierskiej;

b) firmie InPost Paczkomaty Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie,

świadczącej usługi dostawy i obsługi systemu skrytek pocztowych

(Paczkomaty);

c) Poczcie Polskiej S.A. z siedzibą w Warszawie.



3. Dane nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu zapewnienia Klientom lepszej obsługi, analizy danych statystycznych i dostosowania Sklepu do preferencji Klientów, a także administrowania Sklepem.


4. W przypadku, gdy Klient dokona subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter) na jego adres e-mail Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno. będzie wysyłał wiadomości elektroniczne zawierające informacje handlowe o promocjach i nowych produktach dostępnych w Sklepie.

 

§ 3 Mechanizm cookies, adres IP

 

1. Sklep używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one przez Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno. na komputerze osoby odwiedzającej Sklep, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazwę domeny, z której pochodzi, swój „czas wygaśnięcia" oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą ten plik. Informacje zbierane za pomocą plików tego typu pomagają dostosowywać oferowane przez Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno. produkty do indywidualnych preferencji i rzeczywistych potrzeb osób odwiedzających Sklep. Daje też możliwość opracowywania ogólnych statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Sklepie.


2. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno wykorzystuje pliki Cookies.

 


3. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno może gromadzić adresy IP Klientów. Adres IP to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Sklep przez dostawcę usług internetowych. Numer IP umożliwia dostęp do Internetu. W większości przypadków jest przypisywany komputerowi dynamicznie, tj. zmienia się przy każdym połączeniu z Internetem i z tego powodu traktowany jest powszechnie, jako nieosobista informacja identyfikująca. Adres IP jest wykorzystywany przez Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu Sklepu, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści Sklepu.


8. Sklep zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno. nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich obowiązujące.

 

§ 4 Dostęp do danych i zabezpieczenia

 

1. Dane osobowe zbierane przez Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno za pośrednictwem Sklepu są przetwarzane zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2014.1182 j.t.).


2. Dostęp do danych osobowych Klientów zbieranych za pośrednictwem Sklepu mają jedynie uprawnieni pracownicy Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno.


3. Dane osobowe Klientów mogą być przekazywane innym podmiotom na podstawie przepisów prawa lub zgody wyrażonej przez Klienta. Lista podmiotów, o których mowa w zdaniu poprzednim wskazana jestw paragrafie: „Jak wykorzystujemy zebrane dane?”.

  1. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno zapewnia Klientom, którzy posiadają konto, nieprzerwany dostęp do swoich danych osobowych i możliwość ich modyfikacji w każdej chwili. Dostęp i modyfikacja danych osobowych możliwe są po zalogowaniu do konta w Sklepie.

  2. 5. Klient ma możliwość usunięcia danych osobowych ze zbioru danych. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno może odmówić usunięcia danych Klienta, jeśli ten naruszył obowiązujący w Sklepie regulamin, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności, a w szczególności dochodzenia przez Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno roszczeń od danego Klienta.


6. W przypadku subskrypcji biuletynu informacyjnego Klient ma możliwość usunięcia swojego adresu e-mail z listy wysyłkowej.


7. W przypadku, gdy Klient posiadający konto w Sklepie utracił w jakikolwiek sposób hasło dostępu Sklep umożliwia wygenerowanie nowego hasła. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno nie wysyła przypomnienia hasła. Hasło jest przechowywane w formie zaszyfrowanej, w sposób uniemożliwiający jego odczytanie. Celem wygenerowania nowego hasła należy podać adres e-mail w formularzu dostępnym pod linkiem „Nie pamiętasz hasła”, podanym przy formularzu logowania do konta w Sklepie. Klient na adres poczty elektronicznej podany podczas rejestracji lub zapisany w ostatniej zmianie profilu konta otrzyma wiadomość elektroniczną zawierającą przekierowanie do dedykowanego formularza udostępnionego na stronie internetowej Sklepu, gdzie Klient będzie miał możliwość ustalenia nowego hasła.


8. Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno nigdy nie wysyła żadnej korespondencji, w tym korespondencji elektronicznej z prośbą o podanie danych do logowania, a w szczególności hasła dostępowego do konta Klienta.

 

§ 5 Zmiany Polityki Prywatności

 

  1. Polityka Prywatności może ulec zmianie, o czym Hurtownia "Antellux" – Wiesław Machno poinformuje Klientów.


2. Pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: antellux@gmail.com


 

 

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Cenniki do pobrania

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Statystyki

Produkty:
436
Kategorie:
52
Nowości:
28
Promocje:
0

Waluty

Wersje językowe

Sklep jest w trybie podglądu
{nocache:7d22553dcaee1c2bfac9f81b8863db00#0}
Sklep internetowy Shoper.pl